Любопитен програмист от Турция, Берат Йълдъръм, който в свободното си време отглежда растения и обича градинарството, е споделил с потребителите на Redddit свое удивително откритие.

Мъжът е забелязал, че през деня цветята от колекцията му явно променят положението на листата и клоните и затова е решил да провери какво всъщност се случва.Берат е поставил камерата в стаята, пълна с цветя, и я оставил за един ден. След това той направил видео с интервал от време, в което всичко мистериозно се изяснило. Растенията, както е присъщо на природата им, се обръщат към слънцето, за да получат повече светлина, но Берат не очаквал питомците му да са толкова подвижни. Видеото, макар и да набрало 35 хиляди харесвания, предизвикало страх и безпокойство сред много потребители на Интернет.

"Тези растения ми изглеждат като халюцинация", пише един от коментиращите. "Ето защо нямам никакви растения - на тях не може да се има доверие. Един ден може да се събудиш през нощта от факта, че някаква хризантема те задушава. Не, благодаря, ще остана с двете си котки", споделя друг. "Те изглеждат като пришълци от космоса", пише пък трети.Някои потребители на мрежата започнаха сериозно да спорят, че ако растенията са толкова живи, че могат не само да растат, но и да вземат решения за това как най-добре да се обърнат, за да получат повече светлина, цялата концепция за вегетарианството би трябвало да се срива.
В крайна сметка мнозина отказват животински продукти от милост и съжаление към животните. Дългият спор се простира на стотици коментари, но и двете страни така и не са стигнали до общ извод.

Превод и редакция: БЛИЦ