Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че до 7-8 часа ще стане известно кога ще се случи Брекзит, информира "Ройтерс". "Теоретично до 7-8 часа всичко трябва да стане ясно", каза той пред журналисти.

Но наблюдатели посочват, че и друг път са поставяни крайни срокове и не са спазвани. Вчера главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние заяви, че Великобритания и Общността трябва да договорят правния текст до полунощ, за да може да бъде одобрен на срещата на върха на ЕС в четвъртък.

Този текст все още не е финализиран, но преговарящите таят някаква надежда да бъде постигнато споразумение на срещата на върха.

По-рано днес стана ясно, че премиерът на Великобритания Борис Джонсън може да поиска отлагане на Брекзит, ако няма сделка до събота.

Преди няколко часа източници от ЕС съобщиха, че основното препятствие към сделка е преодоляно, след като северноирландската Демократична юнионистка партия е приела последните предложения. Но минути по-късно лидерът на партията Арлин Фостър отрече, че е подкрепила това, което се предлага.

"Източниците от ЕС" говорят глупости. Обсъжданията продължават. Трябва да бъде практично споразумение, което може да бъде подкрепено от юнионистите и националистите", написа Фостър в "Туитър".