Канадката, която нейните сънародници не наричат майка, а чудовище – 34-годишната Пени Бодро, беше осъдена на 20 години затвор за това, че през февруари миналата година убила 12-годишната си дъщеря Кариса Пейдж Бодро и то затова тогавашният й приятел Върнън Макъмбър да не я изостави.
Бодро отвела дъщеря си на затънтено място в гората, повалила я на земята и я удушила с въже, съобщават канадските медии. Прокурорът Пол Скови каза на процеса, че “безчувствената майка пренебрегнала виковете на ужасената си дъщеря, която през сълзи молила: “Мамо, недей”.
Жената домъкнала тялото на дъщеря си до реката и свалила наполовина дънките й, за да изглежда всичко като опит за изнасилване. След това хвърлила полуголото тяло в реката и съобщила в полицията за изчезването й. Изхвърлила част от дрехите й, за да изглежда, че момичето е избягало от в къщи. Отишла чак дотам, че по телевизията призовала дъщеря си да се върне в къщи.
Тялото на момичето било намерено две седмици след убийството на брега на реката. Бодро е била заловена от тайни агенти, представили се за престъпници. Те й предложили да унищожат всички доказателства, които полицията събере срещу нея.
Бодро се пречупила едва по време на делото и през сълзи казала, че съжалява. Това обаче не повлияло на съдиите и те я осъдиха на 20 години затвор за бруталното и планирано убийство на дъщеря й. Съдията Маргарет Стюърт каза на Бодро: “Никога повече не можеш да се наричаш майка. Думите: “Мамо, недей” ще те преследват цял живот”, посочва Index.hr. Върнън Макъмбър, вече бивш приятел на Бодро, каза, че се чувства виновен, тъй като е трябвало да разбере, че нещо се готви: “Когато си идвах в къщи, чувах викове”. Бодро каза, че е убила дъщеря си, че да спаси тяхната връзка, тъй като той й бил поставил ултиматум: “Или Кариса, или аз”. Макъмбър опровергава това. “Казах й, че имаме проблеми като семейство. Исках да отидем на брачен консултант, преди да се разделим. За мен всичко това беше ново, а Кариса беше момиченце, което все още се бореше против развода на родителите “, каза той. /БЛИЦ