Изчезналият полет MH370 на Malaysian Airlines, който властите издирват вече 10 години, може да е бил "изпепелен" от технология за лов на НЛО. Това твърди учен.

Трагичният полет, който изчезна през 2014 г. с 239 души на борда, изчезна във въздуха по пътя от Куала Лумпур до Пекин.

Сега д-р Стивън Гриър, самопризнал се авторитет по въпросите на НЛО и контактите с извънземни, твърди, че е събрал доказателства, които предполагат, че машината може да е свалена от тайно оръжие, чиято цел е да сваля космически кораби и е допусната огромна грешка, пише Daily Star.

Твърдението идва, след като Гриър пусна разузнавателния архив на проекта Disclosure Project - бомбено досие, което документира извънземни срещи от цял свят през последните три десетилетия.

Споделяйки разкритията си в канала Inspire Nation на Майкъл Сандлър в YouTube , той каза: "Този архив всъщност е разкриването, което всички искат. Имаме снимки, имаме свидетели, имаме документи. Това са 34 години и са похарчени над 20 милиона долара, за да се събере всичко това... така че това е подарък за човечеството".

По време на интервюто Стивън, който твърди, че е срещал извънземни, обяснява редица теории около изчезването на самолети като MH370. Той разказва как е бил отведен на обиколка с хеликоптер със старши оператор, работещ по тайна програма в края на миналата година, когато са му били показани две "черни площадки".

Именно там са били използвани електромагнитни импулсни оръжия за създаване на скаларни импулси, "по-бързи от скоростта на светлината", които са насочени към извънземни превозни средства. По думие му с тях се свалят по няколко НЛО-та на година.

"Страшното в случая е, че директорът, който ме заведе там, призна през сълзи, че екипът му няколко пъти е допускал грешка и е свалял цивилни самолети. Това ме кара да си мисля за много голям самолет, който изчезна преди няколко години – полет MH370", каза Гриър.

"Знам какви са технологиите и знам на какво са способни, и също така знам, че понякога тези скрити програми се опитват да свалят космически кораб, но по грешка удрят цивилен самолет и много невинни хора умират.

От този самолет няма следи. Тоест, говорим за изгаряне както на човешките тела, така и на самолета на прах.

Там няма нищо и затова за съжаление има хора, които се чудят какво се е случило", добави още той.