За съкровищата на лидера на нацистка Германия се носят много слухове, в което няма нищо учудващо. Адолф Хитлер е притежавал огромни запаси от злато, местонахождението на голяма част от които и до момента оставят в неизвестност, пише mymistic.

В колекцията му е имало уникални артефакти, в това число и легендарното Копие на съдбата, с което е бил прободен Христос. Говори се, че благодарение на него Хитлер практически е можел да почини целия свят.

Някои изследователи и до днес продължават да търсят съкровищата на Третия райх и Хитлер, но опитите им остават безрезултатни.

Наскоро учени от немския град Дрезден обявиха, че са открили завещанието на Фюрера. То е било направено в момент, когато Хитлер вече е осъзнавал положението си на губеща страна, а именно през пролетта на 1945 година. В документа той е посочил избран кръг хора, които е трябвало да получат огромното му състояние и древни артефакти.

Мартин Борман и Ялмар Шахт , които били сред най-приближението му, са получили достъп до златния запас на Германия. Най-вероятно тези запаси са били изнесени в страни от Латинска Америка. Към момента обаче местонахождението им е неизвестно.  
 
На Ева Браун Фюрерът е оставил няколко сметки в банки в Швейцария и Бразилия. Тя е можела да се възползва от средствата, само ако Хитлер умре.

Някои експерти се съмняват в автентичността на документа. Поради тази причина ще бъдат направени нови изследвания. Ако документът се окаже оригинален, може да бъде продаден на търг.
 
Превод: БЛИЦ