Преди 300 години в манастир Палма ди Монтекиаро монахиня на име Мария Крочифаса де ла Концезион заявила, че в нея се е вселил Дявола. Това се случило в ранното утро на 1676 година. Когато се събудила, до нея имало лист хартия, изписан със старинни символи.

Сестра Мария твърдяла, че самият Дявол й диктувал символите, които нито тя, нито другите божии служители успели да разчетат. Според монахинята, по този начин Луцифер се опитал да я настрои срещу Бог и да я накара да мине на негова страна.

Наскоро италиански изследователи от Научния център Лудум в Катания, Сицилия съобщиха, че са успели да разшифроват писмото на „обладаната”. За целта те са използвали програма, качена в Dark Net. Софтуеърът се използва от разузнавателните служби за разшифроване на всякакви кодове.По думите на експерта Даниеле Абата, в писмото на Мария Иисус Христос И Светия Дух са описани като мъртъвци. „Бог смята, че може да възкресява мъртвите, но подобно нещо никога и никъде не се е случвало”, пише „обладаната” сестра Мария.

В писмото й се казва още, че Бог е човешко изобретение. В текста се съдържат и препратки към река Стикс, по която, според древногръцката митология, починалите пътували към царството на мъртвите.

Въпреки написаното, Даниеле Абата смята, че сестра Мария не е била обладана от Дявола, а просто страдала от шизофрения. „Аз лично смятам, че монахинята е знаела много езици, което й е позволило да си измисли собствен шифър и да го представи като продиктувано й от Дявола”, казва още Абата.

Превод: БЛИЦ