44-годишната "Учителка на годината" от САЩ Ласи Гилеспи се самоуби поради тормоз, организиран в социалните мрежи. Преди дни учителката бе уличена в сексуална връзка с няколко ученици.Според New York Post 44-годишната Лесли Гилеспи, която през 2019 г. става „Учител на годината“, е арестувана на 27 май по обвинение в прелъстяване на ученици. Момчетата, с които правила секс, в момента на престъплението са били на 15 и 16 години.

Жената е работила като гимназиален учител в Алабама повече от 20 години, пишат местните медии. Тя имала свои собствени авторски методи за преподаване на английски език. Ласи била модел за подражание на колегите си. В продължение на много години тя успявала да скрие близостта с момчетата.
Според разследващите Ласи през 2020 г. няколко пъти влизала в интимни отношения с двама ученици, които по това време са на 15 и 16 години. Обвинението се основава само на техните показания. Един от тийнейджърите казал на служителите на реда, че госпожица Гилеспи е поканила него и съученик в кабинета си, където всичко се е случило.Учителката беше арестувана, но тя внесе гаранция от 60 хиляди долара и беше освободена. След 2 дни обаче тялото на Ласи беше намерено в къщата й.

„Въпреки че подробностите около инцидента все още са неизвестни, искаме да подчертаем, че за училищата от окръг Лорънс няма нищо по-важно от сигурността и благополучието на учениците“, казва шефът на окръга Джон Смит след задържането на учителката.

В събота, 29 май, бившата учителка е открита мъртва в дома си. В полицейския доклад се посочва,  че тя се е самоубила.

Чудовищното престъпление, в което е обвинена, е извършено през септември 2020 г. – година, след като е отличена с титлата „Учител на годината“. Гилеспи, която преподавала по английски език, се е срещнала с тийнейджърите в кабинета си, след часовете.

Разследващите не разкриват повече подробности по случая.

Превод: БЛИЦ