Хо Ван Ланг живял далеч от цивилизацията в продължение на 40 години. Какво е правил през цялото това време? Той ловувал, събирал плодове и ягоди и избягвал всякакви контакти с хора.

Виетнамецът живее в малко селце вече повече от 8 години и не спира да изумява хората около себе си с невероятни истории, съобщава Unilad.

През 1972 г. баща му взема още съвсем малкия Хо, брат му и избягва в джунглата, за да се скрие от войната във Виетнам.  Това се случва в района на Тайча Куангнгай. В продължение на десетилетия мъжът и децата му живеели в тропическата гора, като той ги учел как да ловуват и да оцеляват в дивата природа.

Сега Хо можел да си построи колиба от импровизирани материали, да си изработи нещо като дрехи от листа и да ловува без модерни оръжия. Той също така е разказал, че не е знаел, че съществуват жени. Баща му никога не му бил разказвал за тях.

Едва на 41-годишна възраст, когато виетнамецът се запознава с Алваро Серезо, той научава, че няма война, в света освен мъже има и жени, както и че вече е безопасно в селото му.

Тази среща променя коренно живота им. Вече осем години мъжете живеят сред хората. Това е труден процес на адаптация, но те не искат да се върнат в джунглата.

Хо също така казва, че е живял през целия си живот, без да познава понятия като добро и зло, приятелство и т.н.

През първата година на адаптация мъжете често боледували, тъй като нямат имунитет срещу много вируси. Въпреки всички трудности Хо обожава новия си живот и се надява да си намери съпруга.

Превод и редакция: БЛИЦ