Педро Рамирес, популярен мексикански уфолог, сподели удивителния си видеозапис с потребителите на Мрежата. На 3 февруари тази година специалистът преглеждал записите от  уеб камера на Международната космическа станция. Според изследователя той правил това почти всеки ден, а нещо интересно, разбира се, не винаги попада в обектива на камерата. Но този път той направил наистина невероятно откритие. 
Като погледнете видеото,  можете да видите красиво сияние над Земята, на фона на която неочаквано прелита неизвестен обект. Рамирес забавя видеото, увеличава тайнствения фрагмент, след това увеличава яркостта и контраста. Резултатът е поразил уфолога. Оказало се, че метален диск със сложна форма, недвусмислено подобен на класическата „летяща чиния“, сякаш от научно-фантастичен филм, бързо преминал край орбиталната станция.

Ето какво разказва изследователят, вдъхновен от откритието си:
"През последните няколко години бях убеден, че първият контакт на човечеството с извънземни ще се случи не на Земята, а извън неговите граници, а Международната космическа станция е най-доброто място за такава среща. НЛО често летят до МКС, но във всеки от тези случаи предаването от уеб камерата незабавно се прекъсва. Надежден източник в НАСА ми съобщава, че всеки път, когато тайните орбитални самолети-изтребители се изпращат на станцията, на практика прогонват "чинии" от МКС. И извънземните не са твърде щастливи от това състояние на нещата. Те добре знаят, че Земята принадлежи на нас и уважават правото на човечеството да се разпорежда с планетата, както то желае. Но в космоса не трябва да се държим по този начин. В най-добрия случай, представители на извънземна цивилизация ще спрат да се опитват да установят контакт с нас и в най-лошия случай ще загубят търпение и ще отговорят с агресията с агресия. Уви, американските военни са твърде глупави, за да разберат сериозността на ситуацията."

Превод: БЛИЦ