Членът на Блек Айд Пийс Уил Ай Ем твърди, че стюардеса на австралийската авиокомпания Quantas го е нарочила по време на полет, защото е черен ... така се стнигнало до конфронтация, която приключи с полицейски ескорт на летището, пише TMZ.
Рапърът пътувал от Бризбейн до Сидни, когато  стюардесите започнали да се подготвят за кацане и помолили пътниците да изключат електронното си оборудване. Уил Ай Ем казва, че е използвал своя лаптоп, но не е чул съобщението, тъй като е носил слушалки с шумопотискане.Той твърди, че стюардесата го е докладвала и някой от полета - вероятно пилотът - призовал ченгетата да посрещнат самолета, когато кацне. Уил Ай Ем бил ескортиран от самолета от 5 служители.

Той туитира: "В момента съм на полет от Бризбейн до Сидни. Съжалявам да кажа, че аз и хората ми се изправихме срещу най-лошото възможно обслеждане, заради агресивна стюардеса. Но тя ясно е насочила всичките си неудовлетворения само към хората с друг цвят."Рапърът след това публикува снимка на едно от ченгетата, които го срещнаха пред самолета: „@Qantas Правих музика, носейки слушалки за шумозаглушаване в самолета… Съжалявам, че не можах да чуя стюардесата… Съобразих се веднага, когато тя ме потупа по рамото, за да изключа лаптопа ... Тъжно е, че вашият #RacistFlightAttendant изпрати полицията..."

Той изрази благодарност към пътниците, които взели негова страна ... „Слава богу, другите пътници свидетелстваха, че тя е извън контрол. Накрая полицията ме пусна. Представете си, ако полицията беше толкова агресивна като стюардесата. "
Той пише още: „Ако съм направил нещо нередно .... или ако съм бил най-малко груб с фен или журналист по време на работа, щях да бъда публично известен с това... "

Говорител на Qantas коментира: „Имало е недоразумение на борда, което изглежда  е било предизвикано от Уил Ай Ем, който носел слушалки за шумопотискане и не могъл да чуе инструкциите от екипажа. Ние напълно отхвърляме предположението, че това има нещо общо с расата. Ще следим Уил Ай Ем и му желаем добре останалата част от турнето."

Превод: БЛИЦ