Теоретично американските разузнавателни служби са способни да елиминират руския президент Владимир Путин по същия начин, както лидера на Ал Кайда Айман аз Зауахири.

Това каза генерал-майор от резерва на СБУ Виктор Ягун в ефира на телевизия Еспресо.

"Теоретично американските разузнавателни служби са в състояние да се справят с Путин по същия начин, както с лидера на Ал Кайда Айман ал Зауахири. Но трябва да се разбере, че системата за противовъздушна отбрана, която защитава Путин, както и преносимата противовъздушна отбрана системи и радарна система, може да попречи на елиминирането на този терорист“, каза Ягун, цитиран от УНИАН.

Според него операцията по ликвидирането на Зауахири потвърждава неограничените възможности на американските разузнавателни служби.

„Представители на американските разузнавателни агенции казаха, че са следвали ал-Зауахири в Кабул в продължение на много дни, изучавали са неговия график и са познавали навиците му. Те също така са използвали ракети, които не са били оборудвани с експлозиви, а със специални остриета, за да елиминират терориста. Това е уникална специална операция, продължила повече от едно денонощие, потвърждава, че възможностите на американските разузнавателни служби засега са практически неограничени“, подчерта генералът.

Припомняме, че малко по-рано норвежкият експерт Юен Норман прогнозира, че режимът на Путин е в началото на своя край.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук