Командоси от спецчастите "Стугна" и "Братства" в състава на специалните подразделения Тимур към Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна са осъществили десант на територията на Крим, предава УНИАН.  

Те са нанесли огнево поражение на окупаторите, съобщи в своя Телеграм канал ГУР. 

"Командосите "Стугна" и "Братства" са направили десант на територията на Кримския полуостров и са нанесли огнево поражение на московските окупанти! Крим ще бъде украински!", написаха разузнавачите.  

В публикуваното от тях видео се вида, че десанта е извършен с лодки.  

"ГУР на МО осъществи поредния десант в Крим, Крим ще бъде украински или безлюден", казва във видеото един от командосите.  

Спецоперацията в Крим - какво трябва да се знае 

На годишнината от възстановяването на независимостта на Украйна 24 август украинските разузнавачи са осъществили десант на територията на нос Тарханкут на временно окупирания Крим и са встъпили в сражение с руснаците.  

На следващия ден военното разузнаване на Съвета за сигурност на Украйна и ВСУ са провели втора спецоперация на полуострова. Бе нанесен удар по 126-а гвардейска бригада.  

На 14 септември защитниците на Украйна проведоха уникална спецоперация в Евпатория - унищожиха руски комплекс за ПВО "Триумф" на стойност 1.2 милиарда долара. 

Главното разузнавателно управление разказа подробности за десанта в Крим: Какви са загубите на Руската федерация и Украйна

Имало е ожесточена битка, руските нашественици са претърпели сериозни загуби. Представителят на Главното разузнавателно управление на Московска област Андрей Юсов в коментар за РБК-Украйна каза, че „за съжаление има загуби и сред нашите специални части, но те не са съизмерими с руските“.

Той допълни, че групата защитници на украинската държава вече са се завърнали от мисията. "Усилията за деокупация на Крим продължават. Това беше диверсионно-разузнавателна операция. Тя предвижда определени мерки на територията и връщането на групата обратно", каза Юсов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук