В китайския мегаполис Гуанджоу на властите им се наложило да изградят пътен мост около мъничка къща, чийто собственик отказал да се премести. Сега старата сграда се намира непосредствено вътре в пътя, между четири пътни платна.

Според телевизионния канал "Гуандун" площта на едноетажната къща е само 40 квадратни метра. Собственичката на къщата Лян е заявила, че не е съгласна да се премести, защото правителството не й предлага подходяща замяна.

Тя е добавила, че ще се справи с последствията и няма нищо против какво мислят другите хора за нея. „Смятате, че тази среда е лоша, но аз чувствам, че е тиха, релаксираща, приятна и удобна“, казала е Лян.

Според информацията, собственичката на къщата е поискала да й предоставят четири апартамента като обезщетение, но правителството се е съгласила само на два. Според друго интервю, Лян твърди, че правителството й е предложило алтернативно жилище до моргата и затова не е съгласна.

В крайна сметка се оказало, че тя е единствената от 47 местни жители и седем фирми, която се е отказала да се премести. Всички останали са напуснали до септември 2019 г..

Властите твърдят, че са предлагали на жителката много варианти на апартаменти, както и схеми за парично обезщетение, но тя отхвърляла всички тях. Инженерите са проучили съответните проблеми на безопасността преди да построят естакадата.

Превод и редакция: БЛИЦ