Генералът от ВВС на САЩ, който ръководи контрола върху въздушното пространство на Северна Америка, след поредица от сваляния на неидентифицирани обекти, коментира вчера възможността те да са с извънземен произход, съобщават Ройтерс и БТА.

Запитан дали изключва извънземен произход на трите въздушни обекта, свалени от американски военни самолети в рамките на няколко дни, генерал Глен Ванхърк отговори: "Ще оставя разузнавателната общност и контраразузнавателната общност да изяснят това. Нищо не изключвам".

"На този етап продължаваме да оценяваме всяка заплаха или потенциална заплаха, неизвестна, която се приближава към Северна Америка, като се опитваме да я идентифицираме", каза Ванхърк, ръководител на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) и Северното командване на САЩ.

Ванхърк заяви това вчера на брифинг на Пентагона, след като американски изтребител Ф-16 свали обект с осмоъгълна форма над езерото Хюрон на границата между САЩ и Канада, действайки по заповед на президента на САЩ Джо Байдън.

Какво се случва? Американски изтребители свалиха още едно НЛО!

Това беше третият неидентифициран летящ обект, поразен от американски военни самолети от петък насам, след свалянето на предполагаем китайски метеорологичен балон на 4 февруари, което постави северноамериканската противовъздушна отбрана в повишена готовност.

Друг служител на американската отбрана, пожелал анонимност, заяви отделно след брифинга, че военните не са видели доказателства, които да сочат, че някой от въпросните обекти е с извънземен произход.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук