Операция по евакуацията в чужбина на Владимир Путин и най-близкото му обкръжение се подготвя в Кремъл, пише американската медия "Дейли бийст".

Според бившия автор на речите на Путин Абас Галямов планът е с кодовото име "Ноев ковчег".

"Обмислянето на вариант за емиграция е започнало още през тази пролет. Целта на "Ноев ковчег" е сегашните управляващи да намерят убежище в случай на неблагоприятно за властта развитие на събитията", добави той.

"Първоначалната идея е била тихият пристан да бъде Китай. По-късно този вариант е отпаднал, защото Пекин надали ще си позволи лукса да приеме Путин и хората около него", посочи още Галямов.

"Заради това по-късно е настъпила промяна в плана и погледите са били насочени към страни от Латинска Америка. Много страни от този регион от света не екстрадират хора. Като най-вероятна дестинация се очертава Венецуела, управлявана от левия президент Николас Мадуро", допълни бившият автор на речите на Путин.

Преди време излезе информация, че руския президент ще се укрива в Африка, ако има преврат в Русия.

"На курортния остров Маргарита е бил забелязан Игор Сечин. Шефът на държавната компания "Роснефт" е купил много недвижими имоти от най-висок клас", добави медията от САЩ, като цитира Галямов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук