Пилот от Южна Флорида се размина само с леки контузии, след като във въздуха пуйка разби предното стъкло на неговата Чесна 402С.
Пилотът, чиято самоличност не се посочва, запазил самообладание, след като птицата влетяла и успял безопасно да приземи самолета на най-близкото летище. След като пуйката влетяла в самолета му, той уведомил контрола на полетите, че ще кацне аварийно. Дори и след приземяването птицата все още била ”забодена” на прозореца на Чесната, пишат американските медии.
При “нападението” пилотът се разминал само с малки контузии. Планът му бил да прелети от Форт Лаундърдейл до Бимини на Бахамите. Птицата се забила в самолета малко след излитането на височина от 180 метра. “Очевидно много добре се справи в тази ситуация и извърши безопасно кацане”, каза командирът на пожарния отряд Майк Яхълс.
След като птицата била свалена от прозореца, тя умряла. “Като видял птицата, пилотът се опитал да завие, но в този момент и птицата завила”, каза президентът на компанията-собственик на самолета Дейв Донован. Официални представители казаха, че през 2008 г. на това летище са регистрирани 19 сблъсъка между птици и самолети, посочва Index.hr. /БЛИЦ