Четирима души пострадаха, след като маневриращ пътнически влак удари странично композиция на високоскоростните влакове на германските железници "Интерсити Експрес".

Това се е случило на централната гара в разположения южно от Франкфурт град Вормс, предаде ДПА.

При сблъсъка вчера един от 13-те вагона на високоскоростната композиция, пътуваща от Мюнхен за Хамбург, дерайлирал. Няма тежко пострадали, но машинистът на пътническия влак, който е бил и единственият човек в него, е в шок.

В експреса "Интерсити" е имало 520 души.

След сблъсъка човек от обслужващия персонал на експреса се оплакал от проблеми с кръвообращението, а двама пътници изпитвали болка съответно в китката и врата, съобщи Федералният полицейски инспекторат в Кайзерслаутерн.

Според железниците пътниците са откарани с автобуси до Франкфурт. Причините и пълният размер на щетите тепърва ще се изясняват. Злополуката се разследва от германската федерална полиция и от Федералната служба по въпросите на жп транспорта.

Движението на влакове по участъка от линията между централната гара на Вормс и летище Франкфурт беше временно спряно. Според говорител на железниците то се очаква да бъде възобновено днес.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук