Двама младежи от арабски произход си направиха селфи със спящ бездомник, а после опитаха да го запалят. Кадри от бруталната сцена, разиграла се в Мюнхен, бяха разпространени от MailOnline в интернет.

Случката се разиграла на транспортна площадка в германския град. До спящия бездомник се приближили двама мургави младежи на видима възраст 18-20 години. Единият седнал до него и позирал с неприличен жест, а другият снимал с мобилния си телефон.

От полицията разкриват, че гаврата не свършва до тук. Единият от извършителите запалил цигара, дръпнал няколко пъти от нея, а след това е хвърлил в чантата с лични вещи, които бездомникът държал до себе си. Двамата наблюдавали как се разраства пожарът, а след това избягали, съобщи говорителят на полицията в Мюнхен.

Според органите на реда бездомникът бил пиян и затова не усетил двамата младежи край себе си. Намесили се минувачи, които помогнали да бъдат изгасени пламъците и повикали спешна помощ. Бездомникът не е сериозно ранен, благодарение на тяхната бърза реакция. Полицията смята, че младежите са от арабски произход и продължава да ги издирва. Дори е обявила награда от 1000 евро за информация, която ще помогне за залавянето им.