Очевидец е публикувал видео във Facebook, показващо жестокото убийство на минувач от един от терористите в центъра на Виена.

На кадрите се вижда как нападателят стреля по бягаща жена, която очевидно е успяла да се скрие. В същото време, млад мъж с тъмни дрехи стои прилепен до сграда. Терористът се приближава до него и го застрелва с автомата си.Междувременно, очевидци са разказали за терористичните атаки в центъра на Виена. Равинът Шломо Хофмайстер е заявил пред Kurier, че един от престъпниците е открил огън по хората, седнали на външните маси на ресторантите.

Друг очевидец на събитията, който по време на атентатите е бил в едно от кафенетата, разказва пред oe24.tv, че след стрелбата посетителите изпаднали в паника и се втурнали да се крият. Някои от тях влезли в апартамент, където се барикадирали.

Стана ясно също така, че повече от хиляда души остават в сградата на Виенската държавна опера, защото не могат да я напуснат поради нападението.

Кървав терор във Виена: Терористите са взели и заложници, поне 7 души са убити ВИДЕО

Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер е заявил, че в момента няколко специални части провеждат издирване на терористите. Министерството на отбраната също участва в специалната операция. Нехамер е добавил, че военните участват в защитата на редица обекти във Виена, за да може полицията да участва в спецоперацията.

По-рано австрийската полиция заяви официално, че нападенията са организирани от няколко въоръжени мъже в шест различни части на града. Първите изстрели са били в 20:00 местно време (21:00 българско време) в синагогата на Зайтенщетенгасе в центъра на Виена. Малко след това се появи информация за взети заложници в ресторант, но все още няма официално уточнение от властите.

Появи се също така информация и кадри от задържането на четирима от нападателите.

Австрийските информационни издания съобщиха за поне 7 загинали (сред които и полицай) и няколко ранени, като тази информация също очаква официално потвърждение.

Превод и редакция: БЛИЦ