Властите в американския щат Флорида са започнали разследване, след като капитан на лодка откри морска крава, с издълбан на гърба надпис „Тръмп“.

Животното е забелязано в река Хомосаса през уикенда от Хейли Уорингтън.

„Беше много странно. Първо си помислих, че това е белег от сблъсък с лодка, но после разбрах, че е надпис. Животното изглеждаше разревожено“ коментира пред „Фокс“ Уорингтън.

Американската служба за риба и дива природа е започнала разследване, като е обявила награда от 5 хиляди долара за информация за извършителя.

„Сърцераздирателно е, че тази морска крава е била подложена на това мъчение. Ясно е, че човекът, който е посегнал на този беззащитен, нежен гигант, е способен да извърши тежко насилие и трябва да бъде открит“ коментира Джанлин Лопез от Центъра за биоразнообразие във Флорида.

През зимните месеци морските крави мигрират в по-топлите води на реките и каналите във Флорида.

Ламантините(морските крави) обитават Атлантическия океан, близо до бреговете на Северна Америка. Тежат средно около 400-550кг и са с дължина 2,8-3м. Счита се, че произлизат от четирикраките бозайници, обитавали сушата преди повече от 60 млн. години. Най-близките им роднини са слоновете.