Бойци от ЧВК "Вагнер" провеждат невероятно мощен щурм в Бахмут. От ВСУ съобщават, че в града е нереален ад за тях. "Сега в Бахмут е просто ***, момчетата казват, че никога не са виждали такъв ад.

"Броят им е нереален и продължават да настъпват" - съобщават бойците от въоръжените сили на Украйна, имайки предвид руските бойци.

Според Telegram каналът Wagner Orchestra, части на ЧВК "Вагнер" са се приближили към центъра на града и са поели контрол над по-голямата част от територията над завода за обработка на цветни метали (АЗОМ).

Имало е ожесточени битки по улиците Чайковски и Корсунски, както и в предградията.

ВСУ са изтеглили силите си към Константиновка и Часов Яр. Сблъсъците продължават в района на село Красное, югозападно от Бахмут, както и близо до село Орехово-Василевка на северозапад и село Хромово на запад.

"Боят е тежък, украинците са разгневени и непрекъснато се опитват да си върнат позициите, заети от Вагнер", пише Телеграм канала.

В същото време, украински бойци публикуваха видео и обясниха, че руските войски активно използват тактиката на "огнения вал", за да пробият отбраната при Бахмут.

 

 

Сутринта Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи за руски атаки в районите на Бахмут, както и в населените места Ивановское, Богдановка и Григоровка на Донецката народна република.

Под огъня на руската армия са позициите на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Васюковка, Орехово-Васильевка, Григоровка, Ивановское, Константиновка, Майорск, Железное (Артемово) и Ню Йорк.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук