В китайския град Уси, провинция Дзянсу, служители, борещи се с коронавируса, са убили домашна котка, докато собственикът й бил под карантина, съобщава "Дейли мейл".
Пострадалият е бил изолиран в болница със съмнение за инфекция с коронавирус 2019-nCoV. Той се е договорил с жилищните и комуналните служби котката да бъде оставена на балкона. Оттам един негов приятел трябвало да вземе домашния любимец.

Подозренията за коронавируса не се потвърдили, затова скоро мъжът бил изписан от болницата. Връщайки се вкъщи, той разбрал, че по време на дезинфекцията на апартамента му котката била хваната, поставена в найлонов плик и заровена жива.

Мъжът е разказал за инцидента в социалната мрежа Weibo, като е приложил и снимка на убития домашен любимец, както и скрийншот от разговорите си със служители на жилищно-комуналните служби. Публикацията предизвика възмущение сред китайските интернет потребители.

Журналист от пекинския вестник "Син Дзин Бао" се е свързал с жилищно-комуналните служби и получил потвърждение, че животното наистина е умъртвено. Служителите на службата се позовали на закон, изискващ изтребването на заразени животни, и добавили, че наемателите многократно са поискали да се приключи с котката на мъжа, когото смятали за заразен с коронавирус.

Превод и редакция: БЛИЦ