Мащабна полицейска акция се провежда в Рим след зрелищната кражбата на 1,5 млн. евро от инкасо автомобил с българска следа. Полицаите от италианската столица търсят под дърво и камък следи от колата с български номер, от която са слезли бандитите, съобщават местни медии.
 

Както БЛИЦ съобщи, четирима маскирани с  кола с българска регистрация задигнаха 1,5 млн. евро в четвъртък. Дръзкият обир бил извършен рано сутринта пред очите на десетки свидетели.
 
Бандитите пристигнали с кола „Фиат Добло“ с български номера. Те били въоръжени с автомати и блокирали инкасо автомобила, който би трябвало да прибере парите от седмичния оборот на голям супермаркет.
 
Освен автомати, един от крадците е носил и ръчна граната, с която заплашил охранителите. Обирджиите били дегизирани като полицаи.
 
Разследващите са разпитали свидетели, според които някои от обирджиите имали неаполитански акцент. Видеозаписи от охранителни камери вече са иззети.
 
В бързането нападателите не успели да вземат и парите, които били останали в касата на супермаркета, които били десетки хиляди евро.