Дали Зоран Заев и СДСМ точно преди големия християнски празник Великден подготвят голямо предателство спрямо македонския народ, планирайки реализация на така наречената Тиранска платформа, по силата на която Македония ще стане бинационална държава, пише "Вечер".
И въпреки огромната съпротива на населението, Заев не се отказва от платформата, с която се зачерква унитарността на държавата и според експертите е на път да се направи федерация, която скоро след това ще премине в разцепване на Македония.

Според македонския вестник Заев е отговорен и за друго голямо национално предателство - това за името. Той иска решаване на спора "в унисон с европейските ценности и принципите на международното право".  Това щяло да "деблокира пътя на Македония към пълна интеграция с НАТО и отваряне на преговори с ЕС". В Македония няма човек, на когото не е ясно, че без промяна на името, държавата никога няма да стане член на двете организации, казва Заев. "Вечер" добавя: "Но дори и да променим името, какво ще стане, ако сработи Тиранската платформа, тогава май няма да има нужда от това?"

Превод: БЛИЦ