В съвременния свят всеки възприема драконите като измислени същества, символизиращи щастлива поличба. Но какво ще стане, ако драконите не са мит, а истински същества, живели в древността? В историческите книги и други материали има много записи, доказващи това.

Според книгата „Хрониките на Хуаанг“, публикувана по време на Източната династия Джин, през 219 г. жълт дракон лети в продължение на девет дни в окръг Уян. По-късно в района на Лонгшан се появяват два дракона (черни и бели), според Историята на династията Джин.

Когато император Муджун Хуанг, управител на държавата Ранен Ян, разбрал за събитието, той веднага отишъл да се полюбува на създанията.

Източници твърдят, че той е бил само на 200 крачки от тях. Драконите се завъртяли наоколо в небето, играейки помежду си, и след това отлетяли.
Споменаването на последния дракон датира от 1934 година. Тогава, създанието е паднало в селището на окръг Инкоу (провинция Ляонин).

Заглавията на Шенджинг Шибао веднага отразиха сензационния инцидент. Останките на дракона след време бяха представени на обществеността.
Откритият дракон изглеждал точно като на картините, но той биле силно изтощен, дори започнал процесът на разлагане на тъканите му. Монасите четели молитви около него, но не му помогнали: драконът скоро умрял. След силен дъжд тялото на дракона изчезнало и било намерено няколко дни по-късно, на десет километра от река Ляохе (провинция Ляонин). Съществото вече било мъртво, хората видели тленните му останки. Къде са сега костите му, не се знае.

Превод: БЛИЦ