25-метров кратер е открит на мястото на удар с тактически крилати ракети по Днепропетровск, съобщава украинският информационен сайт "Фокус".

Предната вечер беше нанесен мощен удар на територията на Днепропетровск, в резултат на което сиянието можеше да се наблюдава на разстояние от няколко десетки километра, пишат агенциите. 

Както се оказа, ударът е бил нанесен върху един от обектите на въоръжените сили на Украйна, който в момента не е възможно да бъде идентифициран, тъй като на мястото на последния има само огромна 25-метрова фуния, сравнима с метеоритен кратер.

По предварителни данни ударът е нанесен от тактическа ракета от семейството X, но няма други подробности по този въпрос. Ударът бил толкова неочакван, че на територията на Днепропетровска област дори не била обявена въздушна тревога, а обектът на ВСУ бил сериозно повреден, пишат агенциите.

Диаметърът на образуваната фуния е най-малко 25 метра, а дълбочината също е равна на няколко метра. Това ви позволява да получите представа колко мощен е бил тактически ракетен удар с конвенционална бойна глава.

В момента Въоръжените сили на Украйна не коментират какво точно може да стане цел в Днепропетровск, но е съвсем очевидно, че ударът е бил нанесен прецизно.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук