Забелязан е огромен конвой от над 80 пикапа и армейски камиона, които се насочват към Донбас, съобщават световните издания.

В момента, в който ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров обяви сформирането и изпращането на група доброволци и военнослужещи от подразделението "Юг-Ахмат" в зоната на военните действия, беше забелязана огромна колона от автомобили, състояща се предимно от пикапи УАЗ и армейски камиони, която се движеше към Донбас.

Конвоят се оказва толкова голям, че се простира на няколко километра.

На кадрите се вижда огромен конвой от чеченски войници и доброволци. Само във видеото се виждат поне 80 транспортни средства, а в последните секунди се вижда, че конвоят е още по-голям - приблизително над 100 машини.

"Втората част от личния състав на батальона "Юг-Ахмат" на руското министерство на отбраната, водена от командира на подразделението Муса Иблаев, и група доброволци, обучени на бойна тактика в Руския университет за специални сили (в Гудермес), отлетяха в зоната за провеждане на специалната военна операция в Донбас от международното летище в Грозни.

- Ден по-рано първата група членове на батальона "Юг-Ахмат" замина за Донбас по суша", съобщава Рамзан Кадиров.

Не е уточнено колко мъже общо са в групата на войниците и доброволците.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук