Отделен отряд граничари работи под носа на врага в района на Харков. Бойците извършват въздушно разузнаване и унищожават врага с взривни устройства, които се изстрелват от дронове.

Както се посочва в сюжета на TSN, въздушното разузнаване работи главно в сивата зона, следователно, в допълнение към вражеския обстрел, с който разузнавачите се скачват по време на мисии, съществува и опасност от минни капани. Войници с метални детектори проправят пътя за разузнавачи.

Офицерите от въздушното разузнаване са "очите" на командно-контролния център. Войниците, управляващи дроновете, излъчват картината в щаба онлайн, пише УНИАН.

В началото на септември украинските защитници проведоха успешно контранастъпление в района на Харков. В средата на месеца президентът Володимир Зеленски заяви, че регионът е почти освободен от руската армия. По данни на ОВА до края на октомври са освободени 544 населени места, а други 32 остават под руска окупация.

В началото на ноември Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че успешно продължава настъплението на украинската армия в района на Харков на левия бряг на река Оскол.

След освобождаването на Харковска област нашествениците продължават да обстрелват района с артилерия.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук