Minigun има скорострелност до 6 000 изстрела в минута, докато по-големият GAU-19 има скорост на стрелба до 2 000 000. Тези две картечници могат да се превърнат в ефективно оръжие срещу руските или ирански дронове камикадзе, пише украинският Фокус.

Съединените щати обявиха нов пакет военна помощ за Украйна. В допълнение към боеприпаси и превозни средства, въоръжените сили на Украйна ще получат картечници за борба с безпилотни самолети, вероятно Minigun. Това съобщава Defense Express.

На 23 ноември Съединените щати обявиха нов пакет от военна помощ от 400 милиона долара за Украйна. В допълнение към ракетите за HIMARS и боеприпасите, въоръжените сили на Украйна ще получат 150 тежки картечници с термовизионни прицели. Тяхната задача ще бъде противодействие на дронове. Изданието предполага, че Украйна може да ги получи.

Обикновено ролята на зенитно оръжие се изпълнява от автоматични оръдия от типа M61 Vulcan с калибър 20 mm. Това обаче е по-високо от калибъра на картечницата от 12,7 и 7,62 мм. За борба с дронове скоростта на огън е много важна, така че можете веднага да изхвърлите различни пехотни картечници. Въз основа на това изданието предполага, че въоръжените сили на Украйна могат да получат или M134 Minigan калибър 7,62x51 mm, или GAU-19 калибър .50 (12,7x99 mm).

И двете картечници предвиждат възможност за инсталиране на термовизионни прицели и поради изключително високата скорост на стрелба могат да се справят с цели като иранските дронове камикадзе Shahed-136.

M134 Minigun има скорост на стрелба до 6000 изстрела в минута, докато по-големият калибър GAU-19 има 2000 изстрела в минута. Техният калибър е достатъчен, за да унищожи както шахидите, така и руските ланцети. Втората картечница ще може да ги поразява още по-ефективно поради калибъра. Такъв калибър може да пробие дори леко бронирани превозни средства.

Президентът Байдън нареди Украйна да получи нов пакет от военна помощ от 400 милиона долара. По-късно Пентагонът разкри съдържанието на новата военна помощ за Украйна. Той ще включва боеприпаси и системи за противовъздушна отбрана.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук