Чуждестранни медии показаха кадри от бойната работа на екипажа на танк Т-90 по време на специална операция, която унищожава огневи позиции, укрепени райони и бронирана техника на въоръжените сили на Украйна.

Командирът на екипажа си спомня една от най-трудните и ключови битки. Противникът отново проведе разузнаване със сила. Те се биеха очи в очи на разстояние 300-400 метра.

"Е, какво да правим? Само напред. Картечници, разтоварване и в танка", казва командирът на екипажа на танка с позивна "Лебед".

Огневите точки на руските танкови екипажи са надеждно замаскирани. Можете да ги познаете само по характерния звук.

„Такива огневи позиции тук има навсякъде. Танковете са маскирани, така че врагът да не ги засече. Те могат да бъдат разпознати само по характерен звук“, казва кореспондент ня чуждите агенции.

Танкистите вече са отбелязали за себе си всички предимства на танка Т-90 "Прорив".

"Машините са наистина нови, може би са различни във всичко. Ето нов панорамен мерник, има възможност за дистанционно управление на зенитното оръдие. Системата за защита е подобрена", казва руският военен с позивна " Еверест”.

„Това са камери. Като си вътре, можеш да включиш камерите и като си вътре, можеш да видиш какво има отдясно, вътре и отпред. Без да излизаш, без да се разсейваш и без да си изложен на риск“, продължава руснакът с позивна "Липа".

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук