Министерството на отбраната на Русия показа кадри от бойната работа на специалните части на Западния военен окръг по време на така наречената специална операция в Украйна. 

На тях бойците разкриват маскираните позиции на Въоръжените сили на Украйна и извършват разузнавателно-издирвателни дейности на линията на съприкосновение. Видеото е публикувано в телеграм канала на военното ведомство.

„В момента работим в гориста зона. Много голяма зелена площ, много гъста. Наблюдението, да кажем, е сведено до нула. Моята задача директно в групата като снайперист е да прикривам, аз също водя разузнаване. Идентифицирайте приоритетни цели и ги унищожете “, казва един от бойците на звеното.

"В момента работим в гора. Много голяма територия." От Министерството на отбраната съобщиха, че група специални сили в хода на изпълнение на задачата е открила опорните точки на украинската армия. Военнослужещите уточниха координатите на струпването на бронетехника и жива сила на Въоръжените сили на Украйна за насочване на артилерийски огън. След това беше нанесен точен удар по позициите на въоръжените сили на площада.


Превод: БЛИЦ