Агенциите показаха изоставени оръжия на украинските бойци, които Народното опълчение на ДНР откри в разбития укрепен район на Въоръжените сили на Украйна в село Пески край Донецк.

На разбитите позиции на Въоръжените сили на Украйна войници от 1-ви корпус на Народната милиция на ДНР откриха дискове от картечница, противопехотни мини, пушки, коктейли Молотов, самоделни експлозиви и гранатомети.

Украинските военни оборудваха позициите си в бившите краварници. Сега сградите са разрушени, бойците от въоръжените сили на Украйна са избягали и сега обстрелват подстъпите към бившите си позиции отдалеч.

„Това е един от укрепените райони на противника, който беше държан седем-осем години. Това постави основата за по-нататъшно настъпление.

ега напреднахме още повече. Ако дойдат тук и продължат да се бият, тогава имат само един опция. Никой няма да им остави опции", каза боец ​​от Народната милиция на ДНР с позивна Тих.

На територията на укрепения район войници от 1-ви корпус на Народната милиция на ДНР откриха все още пресни вражески окопи, както и символи на националисти.

Боец с позивна Рамбо отбеляза, че украинските радикали са оставили много оръжия на изоставените позиции, които са доставени на Киев от страните от НАТО.

В укрепения район в Пески украински въоръжени формирования, включително бойци на забранения в Русия "Десен сектор" заемат позиции.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук