ЧВК "Вагнер" започна да контролира по-голяма част от подходите към северната част на украинския град Бахмут, а въоръжените сили на Украйна взривиха язовира, спирайки възможността за бързо настъпление в града, но също и за напредване на част от своите позиции. На този фон се появиха видеозаписи от актуалната обстановка на територията на града, битките за които се водят от юли миналата година.

На видеозапис, заснет от безпилотен летателен апарат, може да се види, че градските сражения на територията на Бахмут всъщност не спират. Обстановката тук е такава, че боевете в града не стихват с дни, което се вижда и на видеозаписите. По-голямата част от сградите са практически унищожени, а в същото време въоръжените сили на Украйна са загубили възможността да разполагат своите подразделения на горните етажи на жилищни сгради, което измества инициативата към ЧВК "Вагнер".


Това са първите няколко видеокадри, показващи ситуацията на територията на Бахмут от началото на тази година. В същото време, в допълнение към обичайните сблъсъци, в града активно действат и бронирани машини, включително бойни машини на пехотата, танкове и бронирани машини.

Експерти наричат ​​ситуацията в Бахмут изключително трудна, но в същото време въоръжените сили на Украйна явно губят възможността да задържат града по-нататък.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук