Руските военни заловиха украински танк Leopard 2, но той е сериозно повреден, съобщават световните издания.

В един от участъците на фронта, където е имало ожесточена битка преди няколко дни, се е случил интересен инцидент, свързан с танка Leopard 2. Съобщава се, че е направен опит за пробив, при който този танк се озовава на контролирана от Русия територия.

Военните са поели контрола над танка Leopard и са се опитали да го преместят на безопасно място за по-късно изучаване. Според Денис Пушилин руските танкове са се придвижили напред, за да осигурят безопасното придвижване на пленената техника.

В този момент са се появили два танка на Въоръжените сили на Украйна. Въпреки това, вместо да устоят на руската атака, екипажите на тези танкове са съсредоточили усилията си върху унищожаването на танка Leopard 2.

Явно за тях е по-важно този танк да не попадне в ръцете на противника, дори това да струва унищожаването на собствената бронирана техника.

Въпреки изявлението на Пушилин, не бяха предоставени доказателства от ВСУ за загубата на танка Leopard 2. Този въпрос не е коментиран и от руското министерство на отбраната.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук