Държавната гранична служба на Украйна съобщи, че украинските защитници умело са използвали гранатомети и стрелково оръжие. В същото време имаше и опасност от пълно обкръжение на група бойци, пише украинският Фокус.

Представители на Държавната гранична служба на Украйна разказаха за тричасовата конфронтация между защитниците на Бахмут срещу превъзхождащите сили на противника пред лицето на риска от пълно обкръжение. 

Защитники Бахмута

„Шест граничари от Луганския отряд задържаха позициите си и отблъскваха вражеските атаки в продължение на три часа“, се казва в публикацията.

След като възникна опасността от пълно обкръжение, в помощ на бойците беше изпратена група за огнева поддръжка.

Съобщава се, че настъплението на нашествениците е спряно благодарение на умелото използване на гранатомети и стрелково оръжие. Ранените са евакуирани в безопасна зона.

Припомняме, че според британския военен анализатор Майкъл Кларк в следващите дни Украйна може да загуби важен път в Бахмут. Битката за Бахмут, продължила 10 месеца, е към своя край. "Пътят на живота" - единственият начин за защитниците на града да получават доставки, може да попадне под контрола на окупаторите след броени дни, каза Кларк.

По-рано стана известно, че собственикът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин каза, че руските сили са успели да превземат населени места близо до Бахмут и че бойците на ВСУ се придвижват по подземни тунели.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук