Кадри от унищожаването на място за временно разполагане на украински военни с помощта на тежката огнехвъргачна система "Солнцепек" на един от участъците на линията на съприкосновение е публикувано в мрежата, съобщават световните издания.

Както се посочва в описанието на видеото, ударът е бил нанесен не само по мястото на дислокация на въоръжените сили на Украйна, но и по бронираните машини, замаскирани в гората.

На кадрите ясно се вижда как група украински войници се укриват в сграда, избрана за временно разполагане. Твърди се, че в сградата е имало 13 войници, а до къщата, от другата страна на пътя, в гората, е бил маскиран бронетранспортьор, с който, както изглежда, са пристигнали военните от ВСУ. Съдейки по кадрите, това е украински БТР-4Е "Буцефал".

Местоположението на украинските войници е засечено от разузнавателен дрон, който също така е заснел нанесеният удар. Координатите на временната точка на разполагане са прехвърлени в руския щаб, където са решили да нанесат удар с помощта на тежката огнехвъргачна система "Солнцепек".

Видеото ясно показва как огнеметната система изстрелва няколко снаряда по целта. Стрелбата е извършена с термобарични боеприпаси, последствията от използването им са показани в края на видеото.

Залпът на "Солнцепек" е обхванал доста голяма територия, включително сграда с настанени в нея украински войници. Едва ли някой е успял да оцелее в този огнен ад.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук