Безпилотен летателен апарат засне на камера унищожения район на системата за ПВО С-300 на украинската армия. В резултат на един високоточен удар бяха унищожени радиолокационните станции, които са част от комплекса, както и 12 пускови установки, което лишило украинската армия от възможността да контролира огромна зона от въздушното пространство, пишат агенциите.

Според източници ударът по района на разполагане на украинските системи за противовъздушна отбрана С-300 е бил нанесен доста отдавна, но снимки на украинските загуби бяха публикувани едва сега. Съдейки по мащаба на удара, загубите за украинската армия са много значителни, докато, съдейки по снимката, ударът е паднал точно върху радарната станция. Това най-вероятно показва, че за удара е използвана противорадарна ракета.

 


Към днешна дата сравнително малък брой зенитно-ракетни системи С-300 остават на въоръжение в украинската армия, а използването на останалите е много трудно, тъй като украинската армия практически не разполага с ракети за такова оръжие.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук