Кадри заснети с дрон показват цяло гробище с техника и оръжия на руските нашественици в района на Херсон. Те са публикувани от Telegram канала СПРАВДИ на Центъра за стратегически комуникации и информационна сигурност 

"Гробището на руската техника е някъде в степите на Херсонска област. Видеото показва два изгорели камиона и също толкова многоцелеви леки бронирани транспортьори (МТ-ЛБ). Бронираната кола Тигр-М на нашествениците се превърна в метален скрап, гласи публикацията"

Трябва да се отбележи, че нашествениците са скрили оборудването си между големите сгради на местни ферми или предприятия. А също и в насаждения сред южните украински степи. Подобни действия на нашествениците не ги спасиха от атаките на Въоръжените сили на Украйна.

Не един войник, от редиците на руската армия падна в тези степи на Херсонска област, заедно с вражеската техника, пише още СПРАВДИ.

Имайте предвид, че само през последния ден, 1 юли, войниците от въоръжените сили на Украйна ликвидираха 27 руски нашественици на юг. Също така в това направление на фронта бойците унищожиха вражеския зенитно-ракетен комплекс "Тор", самоходна гаубица "Мста-С", три единици бронирана и автомобилна техника.

Освен това войниците успяха да разбият три полеви склада с руски боеприпаси в района на Херсон. Нашествениците претърпяха загуби, докато се опитваха да извършат въздушно разузнаване в района на Херсон и Скадовски.