Друга група руски "туристи" се запознаха с противотанковата ракетна система "Стугна-П" от местно производство. Видеото с войниците от 1-ва бригада бе публикувано във фейсбук, предава УНИАН.

Кадрите са достатъчно ясни. Вижда се, че операторът на няколко пъти измества фокуса на насочващия мерник на управляваната ракета.

"Нашият боен екипаж "Валкирия" унищожи още един танк и самоходни оръдия на нацистите в източната част на Украйна. Денацификацията се състоя близо до Лисичанск, точно там, където вече трябваше да бъдат ордите на Путин според плана на техния фюрер на 1 юни. Но отново "нещо се обърка", пишат в коментар защитниците под видеото.

За ПТУР "Стугна-П"

От първите дни на пълномащабната война този комплекс демонстрира не само способността да превръща вражеските бронирани превозни средства в скрап, но и да спасява живота на операторите. Домашните оръжия имат изключително високи характеристики, което им позволява да унищожат всеки вражески танк, да не говорим за други бронирани превозни средства.

С него е възможно да се работи по всяко време на денонощието. Мерникът му има електронно-оптичен преобразувател, а при по-модерните версии - и термовизор.

Самият комплекс, предвид възможностите му, е доста мобилен. Стартерът тежи около 40 кг, а самата ракета - 30 кг. Тоест, за неговото приложение и движение е достатъчно изчислението на няколко души.