Върху тях дори е имало марки и написан адрес на изпращача. При това написаното е съдържало грешки.

В ефира на няколко американски телевизии бяха показани снимки на една от пратките, прихванати днес в Ню Йорк от Тайните служби на САЩ. Еднакви пакети бяха изпратени на четири адреса. Устройствата са били поставени в плътни пакети, на които са били залепени марки, поставени необходимите печати и дори е бил изписан адрес на изпращача. 
 

Експертите вече успяха да установят, че най-малко едно от устройствата е съдържало поразяващи елементи във вида на счупени стъкло. Всичките те са били "примитивни, но боеспособни".  

"Тези подозрителни пакети незабавно са били идентифицирани като потенциални взривни устройства по време на обичайната процедура за проверка на пощата. Пратките са били прихванати преди те да бъдат доставени до местоназначението си, затова получателите им не са били изложени на какъвто и да е риск", се казва в изявление на Тайната служба на САЩ. 
 

По-рано стана известно, че неидентифицирани лица с помощта на пощенската служба са изпратили самоделни бомби до адресите на бившия президент на САЩ Барак Обама, милиардера Джорд Сорос и до имението на семейство Клинтън. Друго предполагаемо взривно устройство е било изпратено в сградата  Time Warner Center в Ню Йорк, където е разположен офиса на телевизионния канал Си Ен Ен. 
 


Превод и редакция: БЛИЦ