Бруталната атака в Лас Вегас се оказа най-кървавото нападение с огнестрелно оръжие в американската история. По последни данни при стрелбата, която 64-годишният Стивън Падок откри, са загинали 58 души, а други над 515 са ранени. Така страшната атака става в пъти по-кървава от случилото се в Орландо миналата година, където мъж закла 49 души в нощен клуб. И за двете брутални нападения отговорност пое терористичната групировка „Ислямска държава“, припомня dailymail.co.uk.
 


                                             Стивън Падок

Междувременно САЩ се събужда в ужас след трагедията в Лас Вегас. Буквално преди минути пък американският президент направи важно обръщение към нацията си.

Според полицията в 22:08 часа местно време мъжът от Невада е открил огън от 32-ия етаж на хотел „Мандалей Бей”, като в негова мишена са се превърнали 22-те хиляди зрители на музикалната проява. В хотелската стая на Падок бяха намерени общо 10 щурмови карабини. Той се самоуби преди влизането на полицаите.

Любителски кадри запечатаха паниката по улиците на американската хазартна столица в минутите след началото на стрелбата. Първоначално имаше информация за само две жертви, но много бързо мащабът на трагедията стана ясен. Възможно е броят на загиналите да се повиши още.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!