В крайбрежните води на индонезийския остров Бали група дайвъри са се натъкнали на петметрова бяла акула, известна още като акула човекоядец, съобщава "Дейли Мейл".
Студентка от Факултета по управление на околната среда Нина Коулман изследвала подводния свят с водолази. Кадрите показват как около десет дайвъри плуват в ужас в различни посоки при вида на огромния морски хищник. Впоследствие акулата е отплувала и,никой от хората не е ранен.

Коулман е изненадана, че срещна голяма бяла акула във водите на Индонезия. „Представители на този вид никога не са били срещани тук, тъй като предпочитат по-студените води“, казва студентката. „Сега се опитваме да разберем какво е довело акулата човекоядец в тези земи.“

Според американския експерт по акули Грегъри Скомал, белите акули все пак живеят в тропически води, въпреки рядката им поява край бреговете на Индонезия.

Голямата бяла акула е една от най-големите хищни риби на Земята. Средно представителите на този вид израстват до 4,6-4,8 метра дължина. Бели акули се срещат във водите на всички океани, с изключение на Северния ледовит. Те се считат за най-опасния за хората вид акула.

Превод и редакция: БЛИЦ