Военноморските моряци от разузнавателния кораб "Иван Хурс" разказаха как са унищожавали вражески безпилотни катери с точен огън.

Министерството на отбраната на Русия съобщава, че членовете на екипажа на разузнавателния кораб, отбил терористичната атака на въоръжените сили на Украйна, са представени за военни държавни награди, пишат чуждестранните агенции.

От ведомството съобщиха, че командирът на артилерийския отряд старши офицер Евгений Щерба, сержант-химик Максим Панежин, радиометристът ефрейтор Даниил Нестеров, старши сигналист, старши матрос Валентин Нейман са на пост за наблюдение на надводната обстановка в района на задачата.

Военнослужещите от Черноморския флот откриха приближаващи се към руския кораб високоскоростни цели и по команда на командира на кораба капитан 3-ти ранг Игор Таран унищожиха от безопасно разстояние с огън безпилотни катери на Въоръжените сили на Украйна със стандартните оръжия.

За храброст и смелост, проявени при изпълнение на военния дълг, военните моряци са наградени с ордени за военноморски заслуги и медали Ушаков.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук