През нощта на 10 юни въоръжените сили на Украйна продължиха настъплението си на Запорожкия фронт, опитвайки се да пробият руската отбрана. На фронтовата линия гори унищожена украинска техника, предават световни медии. 

Напредвайки към руските позиции, врагът отново хвърли напред танкове и бронирани машини, надявайки се да изтласка назад руските сили на 291-ви и 70-ти полкове в Ореховския сектор на Запорожкия фронт близо до Работино-Върбово.

Украинската техника е открила огън по позициите на 291-ви полк на Въоръжените сили на Руската федерация близо до Работино.

Руската артилерия откри мощен огън по координатите на приближаващите украински сили, като в резултат са унищожени няколко единици техника на Въоръжените сили на Украйна.

След това руски специални сили са се изправили пред танкове и бойни машини на пехотата на украинците, унищожили са още няколко единици техника с ПТУР огън.

В началото авиацията не участвала в битката.

Украинските сили са извърши дистанционно миниране на пътя Новопрокоповка-Работино с MLRS, за да блокират пътя за руските подкрепления.

Въоръжените сили на Украйна са успели да се приближат на известно разстояние до първата ни линия на отбрана в сивата зона, където е избухнал ожесточен бой.

Голям брой техника на ВСУ продължава да гори на фронта. 

70-ти полк потвърждава: Маунт Брадли и "Леопарди" под контрола на руската армия

70-ти полк потвърждава, че планина от американски бойни машини на пехотата Брадли и германски танкове Леопард са вече под контрола на руската армия.

Войник от 70-ти мотострелкови полк снима видео на фона на купчина натовски скрап на Ореховския участък на Запорожкия фронт.   

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук