Сърбия ще продължи да увеличава мощта на армията си, не за да атакуваме някого, а за да може да защитим своя народ във всеки един момент, заяви президентът Александър Вучич пред местната телевизия "Пинк" и добави, че Сърбия ще закупи още два руски хеликоптера от модела "Камов", съобщава БГНЕС.

Той подчерта, че страната му инвестира огромни средства. Ние даваме дори 500 млн. евро повече за отбрана от България, изтъкна Вучич и допълни, че това е нещо много важно.

"Нашата армия трябва да бъде мощна. Хората трябва да се обединят около тази цел - да имаме мощна армия", настоя президентът.

Той посочи, че Сърбия ще закупи два руски противопожарни хеликоптера, които по негови думи са най-добрите хеликоптери за гасене на пожари. С тях щяло да се помага на всички в региона.

Сърбия трябва да има силна армия, за да не може никой в бъдеще да шантажира страната, както това е станало през 1998 и 1999 г. по време на срещата в Рамбуйе, категоричен бе Вучич.

Припомняме, през пролетта на 1999 г. във френското градче Рамбуйе се водиха преговори за разрешаване на конфликта в Косово. Тогава сръбската делегация, изпратена от Слободан Милошевич, отказа да приеме предложения план за разрешаване на кризата.