Вуйчото на Кейт Мидълтън беше арестуван за нападението над съпругата си насред улицата, пише Мирър. Полицай каза, че е видял 52-годишния бизнесмен Гари Голдсмит да бие жена си след скандал в малките часове на петък.
Таксиметровият шофьор Даниел Шефърд разказва, че   47-годишната Джули-Анн е била нокаутирана при инцидента пред къщата на роднините на кралската двойка в Лондон. На мястото дошла полиция и линейка и отвели пострадалата в болница.Голдсмит е най-младият брат на майката на Кейт Керъл Мидълтън. Той в момента е в ареста за домашно насилие.Делото срещу него ще започне на 31 октомври. 28-годишният Шефърд разказва, че драмата е започнала, след като докарал двойката им до луксозния им апартамент в Кенсингтън, Централен Лондон.Той обяснява, че те започнали да се карат още в таксито и продължили, след като ги оставил пред дома им около 1.30.Даниел разказва: "Той крещеше и я псуваше, тогава тя го плесна през лицето и очилата му паднаха. Той тогава се обърна и я удари в лицето с левия юмрук. Тя падна и се удари лошо на паветата."Тогава таксиметровият шофьор изскочил от таксито и извикал: "Не можеш да правиш това!" След това позвънил на спешния номер.Голдсмит от своя страна започнал да снима таксито и казал: "Ще се оплача от тебе!"

Джули-Анн била прегледана от парамедиците от пристигналата линейка, които констатирали насинено око. Скоро след това дошли и полицаите, които отвели съпруга с белезници.

Превод: БЛИЦ