Великобритания се изправя пред най-горещия Великден в историята си, информират синоптиците на „Мет Офис“. На места в неделя, температурата се очаква да достигне зашеметяващите за това време от годината 26 градуса! Това означава, че на 21 април Обединеното кралство ще е по-топло от Мароко и Майорка, съобщава "Новини Лондон"!

Сегашният рекорд за най-топло време по време на Великденските празници е отбелязан през 2011 година в Solent, Hampshire и е 25,3 градуса по Целзий.
 


Високите температури обаче, не са най-добрата новина за всички повече от 10 милиона души, които ще пътуват за почивните дни. Считано от днес се очакват сериозни задръствания по магистралите, както и опашки пред летищата. Припомняме ви, че около „Хийтроу“ има и протести на екоактивисти, които допълнително утежняват обстановката. Запасете се с вода и разхлаждащи напитки, съветват метеоролозите. Сухото и горещо време създава опасност и за страдащите от астма, които следва да бъдат особено внимателни.
 

Днешният петъчен ден започна със слънчеви лъчи, а времето единствено по крайбрежието се очаква да е малко по-хладно. В събота температурите ще са една идея по-високи, отново слънчево и тихо време, за да стигнем до неделя, когато навън определено ще бъде за къси панталонки!