Неидентифициран летящ обект, който съдейки по всичко се намира в околоземна орбита, сериозно е развълнувал уфолозите и други изследователи. Някои са предположили, че камерата на МКС е заснела известния "Черен рицар", съобщава Daily Star.

На видеозаписа, публикуван в канала на Doco Mister в YouTube на 14 ноември, се вижда как два НЛО се движат с висока скорост покрай Международната космическа станция (МКС). Първо се появява сферичен обект, последван от обект с цилиндрична форма.Независими изследователи правят предположение, че това е захвърлена ракета-носител на NASA или космически боклук, но възможно е това да е нещо друго, което е извън рамките на разбиране от страна на учените.

Уфолозите смятат, че на кадрите са запечатани космически кораби, които принадлежат на извънземни същества, които все повече се разкриват спрямо човечеството.

Някои потребители пък считат, че на видеото се вижда познатия отблясък на легендарния спътник на Земята - "Черния рицар".

Известно е, че около Земята се въртят 2000 хиляди активни орбитални спътника и 3000, които са извън строя. Следователно всяко от тези устройства може да се превърне в герой на събитието, записано от камерите.

"Черният рицар" е, според уфолозите, фрагмент от извънземен космически кораб, който обикаля Земята, за да наблюдава човешки дейности. Смята се, че за първи път е забелязан от известния учен Никола Тесла през 1899 г., тоест 60 години преди изстрелването на първия изкуствен спътник на Земята.

Превод и редакция: БЛИЦ