324 000 използвани презервативи бяха иззети от виетнамската полиция в южната провинция Бин Донг.Виетнамските власти откриха, че 32-годишната Пам Тай Тан Нгок е наела завод, където е планирала да рециклира презервативи. Арестуваната виетнамка организира измиване, сушене и преопаковане на презервативи, които планирала да пусне на пазара като нов продукт. Използвайки дървено дилдо, тя връщала презервативите в първоначалната им форма.

По време на претърсването, освен 360 килограма използвани презервативи, полицията е открила хиляди презервативи, които са били опаковани и готови за продажба.

Арестуваната виетнамка със сигурност не е разполагала с документация, с която да може да докаже произхода на продукта, така че е признала, че получава пратка използвани презервативи веднъж месечно.

Презервативите са иззети като доказателство, но ще се съхраняват в съответствие с разпоредбите, тъй като се считат за опасни медицински отпадъци. Според съобщения в местните медии неизвестно количество вече е било разпределено по хотели и магазини в близост до склада.

Превод: БЛИЦ