Мъж от Чикаго, обвинен в насилствено опипване на четири жени, докато карал едноколесен скутер, призна за повечето атаки и каза на следователите, че е набелязал жертвите, защото са били облечени с “нещо възбуждаща и късо”, казаха прокурорите в неделя.

36-годишният Виктор Мануел-Рейес от Пилзен беше арестуван в петък и по-късно беше обвинен в тежки престъпни сексуални злоупотреби, насилие на обществено място при утежняващи вината обстоятелства и престъпно сексуално посегателство, според чикагската полиция и съдебните записи на окръг Кук, пише bg-voice.com. 

Рейес е арестуван в петък на работното му място, след като беше идентифициран чрез множество снимки и изображения от наблюдателни камери от жертви и свидетели, казаха прокурорите. Бивш негов колега го идентифицира като управител на ресторант близо до Navy Pier.

Скутерът на Мануел Рейес и шлемът, които той е видян да носи, са конфискувани от полицията, казаха прокурорите.

Обвиняемият се идентифицира на снимки от камерата за наблюдение и призна, че е докосвал три жени, казаха прокурорите. Той си спомня как се е доближавал до всяка жертва, защото са били облечени с “нещо възбуждаща и късо” или дрехи, в които жената е изглеждала добре.

Неговият обществен защитник каза, че Мануел-Рейес живее със съпругата си и работи в същия ресторант от две години. Той няма криминално минало, казаха от прокуратурата.

Гаранцията на Рейес е 40 000 долара. Ако бъде пуснат, той подлежи на електронно наблюдение, тъй като представлява опасност за обществото, смята съдът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук